
🇮🇷#پژوهش_ادملاوند edmolavand@
بنام خدا
۱۴۰۳/۰۸/۱۳
💥#جشنواره
🥣#کئی_پلا
🍏🍎🍐🍊🍋🍌🍇🍓🍈🍒🍑🥭🍍🍆🥬🥦🌶🌽🥕🫒🫑🧄🧅🥔🫐🍉🥥🥝🥑🥒🍠
💠چهارمین جشنواره ملی کئی پلا ساری با حضور دکتر کارنامی نماینده مردم ساری و میاندرود و اعضای شورای اسلامی شهر ساری افتتاح شد.
.......
📌این جشنواره ملی از سیزدهم آبان تا بیست و دوم در پارک ولایت ساری برگزار خواهد شد ....
"مراسم افتتاح چهارمین جشنواره کئی پلا در بوستان ولایت ساری - خزرنما" https://khazarnama.ir/%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D9%85-%D8%A7%D9%81%D8%AA%D8%AA%D8%A7%D8%AD-%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%AC%D8%B4%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87-%DA%A9%D8%A6%DB%8C-%D9%BE%D9%84%D8%A7-%D8%AF/
📌«کئیپِلا» یا همان کدوپلو پیشتر در فهرست میراث ملی ایران ثبت شد.
طرز تهیه کدو پلو مازندرانی
مرحله اول: پیاز را نگینی کرده و در تابهای با نمک و زردچوبه و فلفل تفت دهید. وقتی رنگ پیاز کمی برگشت و ادویهها هم سرخ شدند، مرغ را در تابه بریزید و تفت دهید. بعد از اینکه مرغ به حد کافی سرخ شد یک لیوان آب به آن اضافه کنید تا مرغ کاملاً بپزد. آب مرغ باید کاملاً غلیظ شود.
مرحله دوم: پیاز دیگری را خرد کرده و تفت دهید، سپس سیر را به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید. بعد از اینکه عطر سیر بلند شد کدوهای خردشده را به ترکیب اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن به آن زردچوبه و دارچین اضافه کنید.
مرحله سوم: حالا مرغهای سرخشده را به سسی که با کدو تهیه کردهاید اضافه کرده و در ظرف را بگذارید. حرارت را کم کنید تا مرغ شما در این سس متفاوت به آرامی بپزد.
مرحله چهارم: حالا برنجی که از قبل آبکش کردید را به صورت لایهلایه با مواد تهیه شده مخلوط کنید. یک لایه برنج در قابلمه بریزید و روی آن را با مرغی که در سس کدو پخته پر کنید. سپس سراغ لایههای بعدی بروید و وقتی همه مواد را در قابلمه ریختید، در آن بگذارید برنج با مواد تهیه شده روی حرارت بسیار کم دم بکشد.
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂 ❖ ﷽ ❖
🌺
📩بارگذاری مطالب و موضوعات ویژه مناسبتهای بومی، محلی و ملی در پژوهش ادملاوند: 👇👇
💠#فرهنگ_عامه
📜#آیین #سنتها #رسوم
🗓#روز_ملی_مازندران
🟢#دیار_علویان
🌸
🌺🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🍃🌺🍂 @edmolavand
💐🌾🍀🌼🌷🍃🌼
📚پژوهشگر اسناد خطی، تبارشناسی و فرهنگ عامه، شاعر و سخنران، مدیر پژوهش ادملاوند و آوات قلم