🇮🇷#پژوهش_ادملاوند edmolavand
🟥با یکی از نان های باستانی ایران آشنا بشویم
قدمت ۳هزار سال
در سرزمین پهناور کرمان پخت انواع نانهای محلی رایج است. نان تیری عشایر، کپوی زرندی، تافتون کرمانی، نان چرب و شیرین سیرجان، نان کرنو شهربابک و انار، روغن جوشی کرمان و نان کلوچه بافت، برخی از انواع نانهای سنتی کرمان هستند که به عنوان میراث ناملموس به ثبت ملی رسیدهاند. برخی از این نانها همراه جدانشدنی غذاهای محلی مثل اشکنه و آبگوشت هستند و برخی پای ثابت سفره افطار. در کرمان رسم است نان روغن جوشی که از نامش پیداست و در روغن سرخ میشود، برای اموات خیرات میشود. سابقه طبخ نان کرنو به شهرستانهای شهربابک و انار و روستای میمند در استان کرمان میرسد. کارشناس اداره کل غله کرمان به همشهری میگوید: «از آنجا که روستای میمند یک روستای دستکند با قدمت ۳هزارساله است، نان کرنو و تنورش هم در زمره کهنترین نانها دستهبندی میشود. اهالی روستا هنوز هم تنورهای کرنو را به رسم کهن خود در دل زمین درست میکنند و داخل تنور سنگهای کروی یک اندازه میچینند.»
به این نان، کرنون هم میگویند ولی بین کرمانیها به کرنو معروف است. کرنو اسم تنور این نان است. شیوه پخت سبب میشود تا کرنو با وجود بافت ضخیمی که دارد، ضایعات و دور ریز نداشته و در عین حال ماندگاری بیشتری داشته باشد. آمار نشان میدهد که روزانه بیش از ۵۰ هزار قرص نان کرنو در شهربابک پخته میشود که علاوه بر تامین نان شهرستان به مناطق دیگری از استان و کشور هم فرستاده میشود.
💠منبع : سایت کافه تاریخ
🖨انتشار این نوشتار فقط دارای ارزش پژوهشی می باشد.
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
📑#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─