سه شنبه یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت 22:38 توسط محسن داداش پور باکر و گروه پژوهشی📜 | 

🇮🇷#پژوهش_ادملاوند edmolavand@

‍ ‍ 🐏🐐🐂
📜 واژه ها و اصطلاحات مربوط به دامداری در هزارجریب مازندران/
بخش ۳

■اُخاره:
جایی که گوسفندان آب می خورندو گله ها با فاصله از هم و به راحتی سیراب می شوند.

■بَرْه_دُم بَره:
محلِ دوشیدن شیر دام

■پَر، مَنگِل، آرام:
محل نگهداری گوسفندان در دشت ومرتع که اطرافش با چَپَر(پرچیم) محصور شده باشد.

■تَش کِله مال:
مکان و جایگاه روشن کردن آتش

■جِلوکَش:
بز، گوسفند یا گاو هوشیار و زیرکی که در جلوی گله راهنما و رهبر گله است.

■چَفت:
محل نگهداری گوسفندان وبُزها

■رِشه:
شیر بز، گوسفند یا گاوِ تازه زاییده شده را حرارت می دهند، بعد از مدت کوتاهی شیر رفته رفته غلیظ می شود تا کاملا سخت و جامد گردد.
این محصول لذیذ زرد رنگ و سفت می شود که می بایست آنرا با چاقو برید.

■سِوا هاکاردِن:
جدا کردن بره و بزغاله از مادرشان به منظور از شیر گرفتن آنها

■شیر جه بَیتِن:
از شیر گرفتن بزغاله و برّه

■شُوچَر:
چرای دامها در شب به علت خنکی هوا

■کاب چال:
چوپان در زمین نرم با پاشنه ی پا چاله ای ایجاد می کند و گوسفندی که نِر(بره نداشته باشد بره اش بمیرد) را دوشیده و شیرش را در چاله می ریزد که توله ی سگ بخورد و همراه گوسفند بماند و به مرور به نگهبانی گله و گوسفند عادت کند.

■قارِق:
جایی که گوسفند زمان خاصی چرا می کند.

■لِسه:
مکانی که به گوسفندان نمک می دهند.

■لَم چُغا:
پالتوی نمدی چوپان

■مَرِشک:
مگس گوسفند

■وِشِر، وِشِه:
نشخوار کردن

✍️نجما نجار_هزارجریبی
#پژوهش
#ابوالفضل_وکیلی
#مازندران_شناسی
#مازنی

─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦‎‌‌‌࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─

مشخصات
پژوهشگر محسن داداش پور باکر 📚پژوهشگر اسناد خطی، تبارشناسی و فرهنگ عامه، شاعر و سخنران، مدیر پژوهش ادملاوند و آوات قلم
📲دعوت به سخنرانی و حضور در جلسات
🟡تمامی حقوق برای محسن داداش پور باکر محفوظ است.

http://kn7.ir افراد آنلاين: نفر

ابزار حدیث

تبدیل تاریخ

تقویم شمسی

وضعیت آب و هوا

اوقات شرعی


آرشیو کد مداحی دفاع مقدس loop="-1" >

B L O G F A . C O M