
🇮🇷#پژوهش_ادملاوند edmolavand@
🌍#مازندران_شناسی
🌍روستای چالو
🍄قارچ خوراکی ِ مِـــــــرقی (مـــــــورل) در طبیعت روستای چالو
🍄قارچ خوراکی مِرقی( مورل) ، یکی از قارچ های خوراکی ِ صحرایی ِ هزار جریب مازندران است که با اولین بارندگی شدید در فصل بهار ، زیر ِ درختانِ کهنسال ِ جنگل و زمین های شیب دار هزارجریب رشد میکند .
🍄 بعد از شستنِ مرقی، با جوشیدنِ آن در آب برای مدت زمان کمی ، تلخیِ آن گرفته میشود.ابتدا قارچ مِرقی را آب پز کرده، آبش دور ریخته شود ،داخل پیاز داغ تفت داده شود ، ادویه فلفل نمک و زردچوبه و دانه انار و رب به آن اضافه شود ، وسطِ برنج گذاشته یا با نان مصرف شود. مرقی مزه ِ گوشت دارد .
🍄 شناختِ مِرقی برای کودکان و افراد غیر بومی سخت است . مِرقی ، بافت گوشتی دارد و که بافت نرمش راحت باز میشود ولی قارچ های مشابه و سمی با کمی فشار دادن پودر میشوند .
🍄 زمان رشد و نمو و چیدنِ قارچ مِرقی (مورچلا) بعد از اولین رعد و برق و بارش رگبارهای بهاری، از ۱۵ فروردین تا ۱۵ اردیبهشت می باشد.
#پژوهش
#ابوالفضل_وکیلی
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
🍄#تلاتشی
🍄#مرقی
꧁꧂🌼꧁꧂🌼꧁꧂
🍄#تلاتشی
🍄#مرقی
بهار که در این دیار پا میگذارد #تلا_تشنی سر از خاک بیرون میآورد
🍄تلا تشنی یا مرقی...
(نوعی قارچ خوراکی خوشمزه و پرطرفدار که یکی از مزیت های آن نسبت به انواع قارچها دیر فساد پذیری آن و تشخیص راحت آن با قارچهای سمی )
📸#دودانگه
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
💥#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
📚پژوهشگر اسناد خطی، تبارشناسی و فرهنگ عامه، شاعر و سخنران، مدیر پژوهش ادملاوند و آوات قلم