شنبه هجدهم بهمن ۱۳۹۹ ساعت 21:43 توسط محسن داداش پور باکر و گروه پژوهشی📜 | 

welcome. good day,welcome in the name of the allah.avat qalam mohsendadashpour mzm22mzkm13991014

محسن داداش پور mohsendadashpour 

به صفحه شخصی محسن داداش پور آوات قلم خوش آمدید 

غذاهای محلی کرا زمین و ادملا

کلوا :

نوعی نان که دامداران در ( مزّل ) آن را درست می کنند . بدین صورت که ابتدا آرد را درون خردخار ریخته سپس کمی شیر و نمک را به آن افزوده و با دست آن را خمیر کرده و آنقدر ورز می دهند تا خمیر از حالت چسبندگی بیافتد و بعد آن را زیر خاکستر داغ ( فل ) قرار داده و صبر کرده تا پخته شود بعد آن را در آورده و با دستمال خاکستر را پاک کرده سپس با شیر داغ ، پنیر و لوُر ، گردو و یا حتی خالی میل می کنند که

لذیذ ی و دلچسبی آن بعد از خوردن فراموش نمی شود .

avat qalam mohsendadashpour mzm22mzkm13991014

فرمونی دِشو:

میوه ی جنگلی فرمونی را در دیگ ریخته سپس در گرمای ملایم آنرا پخته سپس با دست تخم ها را جدا کرده و درون آبکش ریخته تا آب کاملاً ریخته شود و بعد از آن آنرا جوش زده تا سفت شود .لازم به ذکر است اگر در گرمای زیاد تخم آن باز شود دشو تلخ شده و قابل مصرف نخواهد بود .

avat qalam mohsendadashpour mzm22mzkm13991014

کشک :

ماست چکیده  کمی نمک به آن اضافه نموده و آن را روی پشت ظرف های چوبی به نام « لت » پهن کرده روی تلار یا بلندی دیگر گذاشته تا در آفتاب خشک شود . پس از خشک شدن آن را نگهداری و در تمامی فصول استفاده می کنند . خصوصاً آش کشک آن بسیار دلچسب است . در رابطه با همین مسئله ضرب المثل معروفی هست که می گویند : « قَشنی کِلاج هِنِر رِه خوانی بَوینی کشک آفتاب بَده »

avat qalam mohsendadashpour mzm22mzkm13991014

تفا :

در سال های قدیم به علت عدم وجود یخچال و وسایل سرمازای امروزی گوشت گاو و گوسفندان ذبح شده را به عرض 5 سانت و به طول 30 سانت برش زده و بعد از اضافه کردن نمک آن را در داخل تلار یا آدم مزّل بالای آتش آویزان می کردند . این گوشت ها آن قدر دود می خوردند که خشک و اندود می شدند . گوشت خشک شده را نگهداری و در تمام فصول استفاده می کردند .

طرز مصرف آن بدین صورت بوده که به مقدار نیاز تفا را زیر خاکستر گرم نموده بعد از مدتی آن را بیرون می آوردند و روی آن را با سنگ می کوبیدند تا کاملاً خرد شود سپس همراه غذا میل می کردند .

avat qalam mohsendadashpour mzm22mzkm13991014

محسن داداش پور mohsendadashpour 

* آ *و*ا*ت*http://www.blogfa.com/images/smileys/19.gif *ق*ل*م*

دیدگاه تان را ارسال کنید

لطفاً از درج نظرات غیر مرتبط با این صفحه خودداری کنید.

برای ارسال نظر خودتان لطفا در نوار زیر روی جمله ی ((نظر بدهید)) را تیک بزنید

مشخصات
پژوهشگر محسن داداش پور باکر 📚پژوهشگر اسناد خطی، تبارشناسی و فرهنگ عامه، شاعر و سخنران، مدیر پژوهش ادملاوند و آوات قلم
📲دعوت به سخنرانی و حضور در جلسات
🟡تمامی حقوق برای محسن داداش پور باکر محفوظ است.

http://kn7.ir افراد آنلاين: نفر

ابزار حدیث

تبدیل تاریخ

تقویم شمسی

وضعیت آب و هوا

اوقات شرعی


آرشیو کد مداحی دفاع مقدس loop="-1" >

B L O G F A . C O M