welcome. good day,welcome in the name of the allah.avat qalam mohsendadashpour mzm22mzkm13991014
محسن داداش پور mohsendadashpour
به صفحه شخصی محسن داداش پور آوات قلم خوش آمدید
غذاهای محلی کرا زمین و ادملا
کلوا :
نوعی نان که دامداران در ( مزّل ) آن را درست می کنند . بدین صورت که ابتدا آرد را درون خردخار ریخته سپس کمی شیر و نمک را به آن افزوده و با دست آن را خمیر کرده و آنقدر ورز می دهند تا خمیر از حالت چسبندگی بیافتد و بعد آن را زیر خاکستر داغ ( فل ) قرار داده و صبر کرده تا پخته شود بعد آن را در آورده و با دستمال خاکستر را پاک کرده سپس با شیر داغ ، پنیر و لوُر ، گردو و یا حتی خالی میل می کنند که
لذیذ ی و دلچسبی آن بعد از خوردن فراموش نمی شود .
avat qalam mohsendadashpour mzm22mzkm13991014
فرمونی دِشو:
میوه ی جنگلی فرمونی را در دیگ ریخته سپس در گرمای ملایم آنرا پخته سپس با دست تخم ها را جدا کرده و درون آبکش ریخته تا آب کاملاً ریخته شود و بعد از آن آنرا جوش زده تا سفت شود .لازم به ذکر است اگر در گرمای زیاد تخم آن باز شود دشو تلخ شده و قابل مصرف نخواهد بود .
avat qalam mohsendadashpour mzm22mzkm13991014
کشک :
ماست چکیده کمی نمک به آن اضافه نموده و آن را روی پشت ظرف های چوبی به نام « لت » پهن کرده روی تلار یا بلندی دیگر گذاشته تا در آفتاب خشک شود . پس از خشک شدن آن را نگهداری و در تمامی فصول استفاده می کنند . خصوصاً آش کشک آن بسیار دلچسب است . در رابطه با همین مسئله ضرب المثل معروفی هست که می گویند : « قَشنی کِلاج هِنِر رِه خوانی بَوینی کشک آفتاب بَده »
avat qalam mohsendadashpour mzm22mzkm13991014
تفا :
در سال های قدیم به علت عدم وجود یخچال و وسایل سرمازای امروزی گوشت گاو و گوسفندان ذبح شده را به عرض 5 سانت و به طول 30 سانت برش زده و بعد از اضافه کردن نمک آن را در داخل تلار یا آدم مزّل بالای آتش آویزان می کردند . این گوشت ها آن قدر دود می خوردند که خشک و اندود می شدند . گوشت خشک شده را نگهداری و در تمام فصول استفاده می کردند .
طرز مصرف آن بدین صورت بوده که به مقدار نیاز تفا را زیر خاکستر گرم نموده بعد از مدتی آن را بیرون می آوردند و روی آن را با سنگ می کوبیدند تا کاملاً خرد شود سپس همراه غذا میل می کردند .
avat qalam mohsendadashpour mzm22mzkm13991014
محسن داداش پور mohsendadashpour
* آ *و*ا*ت* *ق*ل*م*
دیدگاه تان را ارسال کنید
لطفاً از درج نظرات غیر مرتبط با این صفحه خودداری کنید.
برای ارسال نظر خودتان لطفا در نوار زیر روی جمله ی ((نظر بدهید)) را تیک بزنید